regeneráló kezelés kepgaleria

Zöld agyagmaszk készítése

0 Comments

Zöld agyagmaszk készítése

A kozmetikumokban több féle agyagport használunk. A különböző színű agyagokat különféle bőrtípusokra, más-más bőrprobléma megoldására alkalmazzuk.

Ahhoz, hogy pontosan meg tudjuk mondani egy agyagról, hogy milyen típusú bőrre és milyen probléma megoldására fogjuk használni, mindig tudnunk kell, hogy milyen színű, milyen kristályszerkezetű, és honnan származik.

Zöld agyagunk, melyet INCI néven illite-nek nevezünk Franciaországból származik.

Ahhoz, hogy megértsük azt, miért olyan fontos alapanyaga a kozmetikumoknak a zöld agyag, pillantsunk bele egy kicsit a történetébe.

A tudomány mai állása szerint a zöld agyag több mint tízezer évvel ezelőtt rakódott le a Föld rétegei közé. Olyan mélységben található, hogy a civilizáció okozta ártalmas környezeti hatások nem szennyezhették be. A zöld gazdag rendkívül gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, mint pl. a szilícium, a vas, a magnézium, a kalcium, a kálium, a nátrium, a cink, a szelén és a kobalt. Zöld színét a benne található réztartalmú vegyületeknek köszönheti. A zöld agyagból készült maszkot a zsíros és a kombinált bőrök tisztító, pórusösszehúzó pakolásaként használjuk.

Következik a zöld agyag maszk készítése:

Összetevői:
Levendula tonik
Zöld agyag por
Balance olaj

Ebből a három alapanyagból készül a zsíros és a kombinált bőrök számára nélkülözhetetlen zöld agyag maszk.

A maszk összetevői olyan természetes anyagok, melyek egyenként is kitűnő hatásúak, így együtt azonban hatásukat megtöbbszörözve csökkentik a zsíros bőr nem kívánatos tüneteit.

Nézzük meg egyenként a maszkhoz használt alapanyagokban lévő hatóanyagokat.

A Levendula tonik legfontosabb összetevője a levendula virágvíz, amely csökkenti a faggyútermelést és nyugtatja a bőrt. Tartalmaz még a tonik fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású grapefruit-mag kivonatot, hidratáló hatású glicerint.

A Levendula tonik nem tartalmaz azonban alkoholt. A közhiedelemmel ellentétben a zsíros bőrt is károsítja az alkohol vízelvonó hatása.

A kozmetikai tisztaságú zöld agyag a következő általános tulajdonságokkal rendelkezik: bársonyosít, nyugtat, tisztít, méregtelenít, fellazító, szerkezetjavító és regeneráló hatású a bőr számára .A zöld agyagpor legfontosabb tulajdonsága azonban, hogy rendkívüli módon képes magába szívni a bőrről a zsíros szennyeződéseket. Ezáltal méregteleníti, tisztítja és mattítja a zsíros bőrt. Mindezt gazdag ásványi anyag tartalmának köszönhetjük.

A zöld agyagból készült maszk olajos összetevője a Balance olaj, amely a zsíros és kombinált bőr arc és testolaja. Alapja szezám olaj, amely még azokra a bőrökre is kiváló, amelyeknél a faggyútermelődés fokozott. Talán szokatlanul hangzik, hogy a zsíros bőrre olaj tartalmú ápoló szert teszünk. A magyarázat a szezám olaj összetételében van. A szezám olaj linolén sav tartalma igen magas, ennek köszönhetjük sejt regeneráló és gyulladáscsökkentő hatását. A lecithin is nagy mennyiségben található meg a szezám olajban. A lecithin megköti és meg is tartja a bőr víztartalmát, így javítja a bőr hidratációját. Mivel a szezám olaj telítetlen zsírsavakban gazdag, gyorsan felszívódik a bőrbe, nem hagy zsírfényt. Ezért nevezik könnyű olajnak. A fent felsorolt tulajdonságok teszik alkalmassá a szezám olajat a zsíros és kombinált bőrök ápolására is, mert összetevői révén alkalmas a fokozott faggyútermelés normalizálására. Hatására a bőrfelszíni emulzió összetétele is optimálissá válik, a bőr felszínének zsír és víztartalma kiegyenlítődik.

A Balance olaj levendula illóolajat is tartalmaz, amely mint a levendula virágvíznél már említettem faggyútermelés szabályzó, nyugtató, hűsítő, viszketéscsillapító hatású.

Ismerjük már az alapanyagok hatását, készítsük el a zsíros és kombinált bőr számára oly fontos zöldagyag maszkot.

Kis üvegtálkába öntsünk 5ml Levendula tonikot, majd szórjunk bele annyi zöld agyag port, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Keverjük simára a por és a tonik elegyét. Végül adjunk hozzá egy pumpányit a Balance olajból és újra keverjük össze a pakolást. Az alapanyagok keverésénél fontos ezt a sorrendet követni, mert ha a poranyagot és az olajat keverjük össze először, a vizes bázist a por már nem képes felvenni és a maszk csomós, kenhetetlen lesz. A kész maszkot ecsettel, egyenletesen, vastagon vigyük fel a bőrre. 10-12 perc hatóidő után, meleg vizes kendővel mossuk le. A lemosást kétszer ismételjük meg, úgy hogy közben alaposan, tiszta vízzel kiöblítettük a kendőt. Így biztos, hogy nem maradnak maszkmaradványok a bőrön.

A maszk eltávolítása után tonizáljunk Levendula tonikkal. Két korongvattára tegyünk egy-egy pumpányit a tonikból, és töröljük át vele alaposan az arcunkat. Végezetül hidratáljuk a bőrt Levendula hidratáló krémmel.

A zsíros, tág pórusú bőrt a tisztító hatású, zöld agyagmaszk rendszeres használatával varázsolhatjuk mattá és üdévé.

Heti egy- két alkalommal készítsük el a maszkot. Az eredmény nem marad el.

Ha gyulladt, aknés a bőrünk, a zöld agyagból készült maszkot helyileg, naponta is alkalmazhatjuk. Ilyen estben nem kell minden nap újat keverni. Néhány napig, jól zárható tégelyben, hűvös helyen eltartható.

A bőr szépségének záloga a rendszerességben van. Legyen jó barátként kísérője a zöld agyag, a kamaszkortól az érett korig. Bőre hálás lesz érte.

Itt vehetsz zöld agyagmaszkhoz alapanyagokat

 

Facebook

Related Posts

szezamolaj szezam olaj

Szezámolaj

0 Comments

A GYÓGYÍTÓ SZEZÁMOLAJ A hindu mitológia szerint a Yama Isten…