teremts harminiat napozz

Teremts harmóniát Napozz

0 Comments

Teremts harmóniát napozz

Nagyon várom a napozást. Ön is? Szívjuk magunkba az éltető energiáját, töltsünk sok időt a szabad levegőn. Szeretnénk testünkben érezni a napocska éltető sugarait, ezért figyelmet kell fordítanunk bőrünkre. Melengessük bőrünket a tavaszi napon, így előkészítjük, hogy a nyári erős sugarak ne árthassanak neki.

Mit tegyünk, hogy károsodás nélkül élvezhessük a napozás Örömeit?

A természet gazdag tárháza azon anyagoknak, melyek segítik a bőrt, hogy a nap sugarait megfelelő módon hasznosíthassa.

Számos növényi olaj van, amely természetes fényszűrőként működik, ilyen a szezám olaj is. Egyik alapanyagunk a BIO termesztésű szezámmagból hidegen sajtolt olaj. Aranysárga színe jelzi, hogy bőrvédő karotinoidokat tartalmaz, melynek megfelelő használata lehetővé teszi, a bőr regenerálódását.

A mindennapi szezámolajos masszázs táplálja a bőrt, előkészíti a napozáshoz, így megteremti a test, lélek, szellem hármas harmóniáját, mely egészségünk egyik pillére. Bőrünk egészséges marad a napfürdő és az olajos masszázs rendszeres alkalmazásával.

Napozás után, finom balzsamként, használja a Sarasvati Beauty Laboratory Narancsvirág krémét, ez a száraz, érzékeny bőrre való ápolókrém. A benne lévő narancsvirágvíz, körömvirágolaj és Neem olaj kellemesen hűsíti és nyugtatja a nap, és szél által kiszárított bőrt.

A napfénynek élénkítő hatása is van, erősíti az immunrendszerünket és segíti az egészséges vérkeringést. A vérben növekszik a fehérvérsejtek száma, amelynek következtében ellenállóbb lesz a szervezet, a vörösvérsejtek számának növekedésével pedig több oxigén kering a vérben. Ennek is köszönhetjük, hogy nyáron és tavasszal sokkal élénkebbek vagyunk, mint a „sötétebb” hónapokban.

Hormonok

Az elegendő napfény jó hatással van a hormonháztartásunkra is. Segít a hormonrendszer kiegyensúlyozottabb működésében, növekszik az endorfin és a szerotonin termelődése az agyban, melyek a boldogságérzetért is felelősek. Emellett nyugtatja az idegeket és segít a nyugodt éjjeli alvásban, mivel növekszik a természetes napfény hatására az éjjeli melatonin termelés. Egyes kutatások szerint a permenstruációs szindróma (PMS) tüneteit is enyhíti.

D-vitamin

A legtöbbet emlegetett előnye a napsugárzásnak a szervezet számára nélkülözhetetlen D-vitamin, melyet a napvédőszerek ugyan úgy kiszűrnek, mint az UV-sugárzások egy részét. D-vitamin hiányában olyan betegségek kialakulásának kockázata is megnő, mint a vastagbél rák, pikkelysömör, vagy az úgynevezett autoimmun gyulladásos betegségek. A D-vitamin legtökéletesebb bevitele bőrön át történik, mivel zsírban oldódó vitamin, a bőr alatti zsírrétegen keresztül kerül a szervezetünkbe. Nem csupán a csontjainknak van szüksége a D-vitaminra, de javítja a máj működését és hatására könnyebben bontódnak le a szervezetben a különböző toxinok.

A barna bőr nem csak szemgyönyörködtető, egyben a testben uralkodó harmónia tükre is.

Sütkérezzünk, az finom dolog!

Facebook

Related Posts

szezamolaj szezam olaj

Szezámolaj

0 Comments

A GYÓGYÍTÓ SZEZÁMOLAJ A hindu mitológia szerint a Yama Isten…